Tarotguiderna

Tarotkort och den divinatoriska processen

Tarotkortleken är en av de mest populära kortleken som används i moderna kortspel och andra magirelaterade ritualer. Tarot har funnits i hundratals år och används fortfarande av några av de mer traditionalistiska trollkarlarna även om det finns mycket nytt material som är tillgängligt. Tarotdäcket kan användas för att hjälpa människor att förstå sina interaktioner med andra.

Tarot avslöjar ofta ett mönster eller en karta som brukar kallas för ett ”trick” eller ”system”. Det är detta ”system” som gör det möjligt för den erfarne läsaren att se mönster och relationer som är dolda i själva korten.

Tarot började som en italiensk renässans kortlek som skapades runt 1400-talet. Den utvecklades av en ockult forskare vid namn Luigi Zaccarelli som baserade sin undervisning på de fyra elementen – jord, vatten, eld och luft – som var och en representerade olika fysiska och känslomässiga tillstånd samt andliga begrepp. Han trodde att en person genom symbolik skulle kunna förstå sina interaktioner och hur de skulle interagera med andra. Tarot kunde till exempel visa om ett visst förhållande sannolikt skulle stå sig i tidens tand eller om det var avsett att slockna och dö ut. Det finns bokstavligen tusentals tarotdäck som fortfarande är i omlopp och flera nya skapas ständigt.

I dag finns det en enorm mängd material tillgängligt om tarotläsning och de spådomskorts historia. Många böcker har skrivits om tarots historia, hur man använder korten och till och med hur man kan bli sin egen spådomsdomare. Ett bra ställe att börja leta efter information om tarots historia är Internet. Det finns en stor mängd information om tarot på nätet och vissa webbplatser erbjuder en mycket djupare kunskap om det ockulta och hur det kan hjälpa människor som tex Tarotguiderna. En sak är säker – tarot har haft en viktig roll i utvecklingen av vår kultur och de andliga traditionerna i olika religioner, och har gjort det möjligt för människor att uttrycka sin andlighet på ett icke-traditionellt sätt.

Översikt över tarotdäck och koppar

Tarotkortleken består av femtiotvå kort, tryckta i svart på elfenben. Även om den grundläggande tarotlayouten liknar den för den vanliga kortleken med spelkort, består den av femtiotvå kort i stället för de vanliga femtioen korten. Dessa kort har olika bilder och symboler och de är placerade upp och ner, vilket är anledningen till att namnet ”tarot” har kommit till. Ett sätt som spelarna använder tarot i sitt dagliga liv är att tolka bilderna som är tryckta på korten och sedan göra förutsägelser om framtida händelser utifrån vad de betyder för dem. Det är därför som tarot kan användas på samma sätt som synska eller medier i andra former av spådomar.

Tarotkort användes först under den italienska renässansen som ett sätt att läsa korten när ägarna till en salong eller ett tryckeri lät trycka korten för hand. Dessa tryckta kort blev snart föregångare till tarot, eftersom de gav en bildmässig nyckel för att förstå kortets betydelse. Bilderna som är tryckta på korten kan tolkas med hjälp av en skicklig läsare genom att matcha dem mot ett inre, visuellt språk som lärs ut i vissa tarotskolor. Denna metod används dock inte längre i någon större utsträckning, förmodligen för att bildnyckeln allmänt fördömdes som ”ologisk” av dem som motsatte sig idén om tarottolkning.

Tarotdockor finns nu i många olika stilar, storlekar och former, inklusive många versioner som är utformade för tarots roll som ett spådomsverktyg. Vissa tarotdäck har koppar, stavar och tärningar, medan andra helt enkelt är uppbyggda av en kortlek med enkla kort. Dagens mest populära tarotspel, som också ofta kallas ”core tarotspel”, är de som har en layout med sextiotvå kort och som ofta är tryckta på linne. De flesta av dessa core deckar har sina egna unika uppsättningar av bilder, symboler och bilder som ger insikt i specifika aspekter av en persons liv. Det är dock fortfarande möjligt att hitta flera sådana kortlekar som fortfarande innehåller en bildnyckel i sina bilder, vilket gör det möjligt för människor att tolka tarots betydelse i termer av deras vardag.

Kommentarer inaktiverade för Tarotkort och den divinatoriska processen