Svenska medium

Terry Evans

Mediumet Terry Evans uppväxt var tidvis tuff och innehåll både känslomässig och fysisk misshandel. Han berättar själv om sin livsresa i boken “Berget”. Ett jobb som medium tog honom till Sverige 1991. För några år sedan lät han renovera en byskola till en kursgård, som självklart har ett eget spöke.

Det brittiska mediumet Terry Evans blev känd för det svenska folket när han medverkade i TV-programmen “Förnimmelse av mord” och  “Det okända”. Terry är bosatt i Sverige sedan många år tillbaka. Han bor och har sin kursgård i en by vid namn Fanhyttan, som ligger mellan Örebro och Borlänge. Där har han renoverat en gammal byskola till en kursgård med övernattningsmöjligheter.

Terry Evans uppväxt var tidvis tuff

Hans mamma fick honom redan som nybliven 17-åring. Terrys mormor blev hans livlina under många år. Hans pappa var 15 år äldre än den unga modern, men han levde sitt liv efter sina regler och var därmed inte den traditionella familjefadern. Periodvis tvingades Terry bo på olika barnhem under sin uppväxt. Andra stunder hade han fysiskt- och –känslomässigt våldsamma styvfäder i sin omgivning. Terry tvingades börja jobba redan som 16-åring, för att hjälpa till med familjens försörjning. En ung Terry Evans drabbades av cancer.  Då var han bara 26 år. Han kände på sig att någonting var fel och besökte sin läkare. Diagnosen han fick var hudcancer. En tumör växte på Terrys högra ögonlock. Det enda som kunde göras vid tillfället var att ta bort hela ögonlocket och bygga upp det på nytt med plastikkirurgi. Terry, som precis hade påbörjat sin mediala resa, tillfrisknade efter en mycket svår period.

Det första spiritualistiska mötet ägde rum tidigt

Terry Evans var endast 22 år när han fick sin första privatkonsultation av ett riktigt spiritualistiskt medium. Den här upplevelsen blev en vändpunkt och han började utveckla sitt eget mediumskap. Terry Evans arbetade som snickare vid den här tidpunkten och trivdes bra med det. Efter den tuffa sjukdomsperioden, så valde han dock att vandra den mediala vägen istället och lade hammaren på hyllan för ett tag. I boken ”Berget” berättar Terry Evans om sin livskris. Under den här krisen skrev Terry en dikt, som så småningom utvecklades till en meditationsform. Den går under namnet Bergsmeditation och beskrivs som ett verktyg för att kunna göra en resa i sig själv. För att beskriva formen i stort, så går den ut på att lära sig att förstå sig själv och därmed kunna relatera till omvärlden genom att välja nästa steg.

Så här skriver Terry Evans i delen Löftet i samma bok

Det är ett kort utdrag.
”Jag ska sträva efter att hedra min själ och lära mig lyssna till dess röst. Jag är herre över mig själv och därför är det mitt ansvar att lära mig förstå språket hos mitt inre jag. Jag ska vara klok och inte klandra andra, men ha en stark vilja att acceptera mina egna misstag med kärlek och lära av den oändliga rikedom de kan erbjuda….” och många kloka ord följer därefter.

Kommentarer inaktiverade för Terry Evans