Svenska medium

Vivi Linde

Den karismatiska Vivi Linde blev ett känt och populärt medium när hon var med i dokumentärserien “Livet på andra sidan”. Under de tio dagar som TV-teamet följde Vivi i hennes arbete, visste hon aldrig vem hon skulle träffa som klient. De var nämligen castade. Nu väntar ett nytt, spännande äventyr för Vivi Linde. Den 1 september 2013 sätter hon igång.

”En svensk dokumentärserie från 2012 i åtta delar, som handlar om tre svenska mediers annorlunda liv och arbete. Stockholmsbon Vivi ser in i framtiden med hjälp av sina tarotkort, Pehr från Grums kommunicerar med djur och Ölandsbon Zoë har flyttat ut på landet för att underlätta kontakten med den andra sidan” – så lyder programbeskrivningen av det populära TV-programmet Livet på Andra sidan. I dokumentärserien ”Livet på andra sidan” ville mediet Vivi Linde ta död på myten om att en spåkvinna bor ensam i skogen med katter som enda sällskap. Vivi tycker om det goda i livet och ser ingen anledning till varför det inte går att kombinera ”glitter och glamour” med andlighet. Många anser att Vivi Linde symboliserar vår tids moderna och framtida medium.

TV produktion om medium

Under TV-inspelningen följde ett TV-team Vivi under tio dagar. Vivi visste aldrig vilken klient hon skulle möta, då de var castade för programmet. Detta för att Vivi inte skulle kunna ta reda på personerna i förväg. Det vi fick se i TV, är så som Vivi arbetar till vardags. När en klient önskar komma i kontakt med någon, så ber Vivi dem att ta med en bild. Bilden läggs alltid upp och ned. Vivi vill inte se bilden innan hon tar kontakt, för då sätter hjärnan igång att tolka bilden. Vivi vill inte heller veta någonting om personen, utan tar kontakt med ”sitt andliga team”. Dessa ger henne information om personen. Hon skriver ner allt som kommer till henne och dessa anteckningar får även klienten med sig hem när sessionen är klar. Detta tar mellan 10-15 minuter och sedan kan Vivi börja berätta för klienten om vilken information hon har fått. Det här tillvägagångssättet äger alltid rum. I TV-programmet ”Livet på andra sidan” kunde det ibland klippas bort på grund av att komma ned i tid.

Tarotguiderna

Sedan några år tillbaks driver Vivi företaget Tarotguiderna. Tillsammans med ett antal noga selekterade medium erbjuder Tarotguiderna en rad tjänster förknippade med medialitet och tarot.

Kommentarer inaktiverade för Vivi Linde